Aanhanger

Aanhanger rijbewijs BE halen

Aanhanger rijbewijs BE halen? Het kan in 1 a 2 dagen bij onze rijschool. Na de rijlessen leg je direct het praktijkexamen af voor het rijden met aanhanger.

Intake voordat je begint met het rijbewijs BE

Voor het beste resultaat starten we met een intake. Deze intake duurt 90 minuten. Tijdens de intake ontdekken we wat jouw manier van leren is en hoeveel ervaring en vaardigheden je al hebt. Hierna weet je ook precies wat er van je verwacht wordt t examen. En wij stemmen de praktijkopleiding zo goed mogelijk op jou af.

Wanneer heb je rijbewijs E achter B nodig?

Wil je rijden met een aanhanger achter de auto? Bijvoorbeeld omdat je gaat klussen, op vakantie gaat met een caravan, of voor je werk? Dan kan het rijbewijs E achter B verplicht zijn. Dit hangt af van de toegestane maximale massa.

Je hebt een rijbewijs E achter B nodig als:

·         de aanhanger meer weegt dan 750 kilo lege gewicht + laadvermogen.

·         de auto en de aanhanger samen meer wegen dan 3500 kilo lege gewicht + laadvermogen.

Belangrijk is dat het hier gaat om de maximaal toegestane massa. Het gaat er niet om hoeveel gewicht er écht de aanhanger zit, maar hoeveel gewicht er maximaal in kán zitten.

Gemakkelijk rijbewijs E achter B halen

Als je praktijkexamen wilt doen bij het CBR voor rijbewijs BE gelden deze eisen.

·         Je bent minimaal 18 jaar

·         Je hebt een geldig rijbewijs B

Wil je binnenkort gemakkelijk het rijbewijs E achter B halen? Schrijf je dan direct in voor de rijopleiding van Verkeersschool Ray Erkelens.

Voor vragen bel, mail of app gerust.

06 125 587 99(Ray) of 06 208 600 87 (Sebas)

© Verkeerschool Ray Erkelens 2023